משקה הקפה קיים כבר מאות שנים וכיום הינו המשקה הנצרך ביותר בעולם. מקורו של הקפה הראשון היה כנראה מאתיופיה.

שתייני הקפה הגדולים בעולם הם האמריקאי, הצרפתים והגרמנים, הצורכים כ-65% מצריכת הקפה העולמית.

היפאנים יודעים כיצד לשפר את מראה העור ולהפחית קמטים על-ידי טבילה באמבטיות של קפה טחון שהותסס עם ציפת אננס. התוצאות מדהימות וטובות יותר מאלו של אמבטיות בוץ!

האיטלקים שותים אספרסו עם סוכר, הגרמנים והשוויצרים מוסיפים לו כמות שווה של שוקו חם, המקסיקנים מתבלים אותו בקינמון, והבלגים בשוקולד. המרוקאים מגוונים את הקפה שלהם בגרגרי פלפל והאתיופים, במלח. האוסטרים מעדיפים תוספת של קצפת. המצרים שותים קפה חזק ללא סוכר או חלב.

אחד מאוהבי הקפה המפורסמים בעולם היה אונורה דה בלזק, סופר צרפתי נודע בן המאה ה-19 (“אבא גוריו”). הוא נהג ללגום 40 ספלי קפה מדי יום!

בטהובן, אוהב קפה מושבע, נהג להכין את הקפה שלו מ-60 פולי קפה לכל כוס, שאותם ספר בדיוק.

כדי לייצר קילוגרם אחד של קפה קלוי, יש צורך ב-4,000-5,000 פולי קפה.

קפה קלוי עד להשחרה מכיל פחות קפאין מאשר קפה שנקלה לרמה בינונית. ככל שמשך הקלייה ארוך יותר, כך נשרף יותר קפאין.

אספרסו מכיל שליש מכמות הקפאין שבספל קפה רגיל.

מחקרים מראים כי גוף האדם מסוגל לצרוך עד 300 מ”ג קפאין בזמן נתון, שהיא תכולת הקפאין של 4 ספלי קפה רגילים. קפאין שנצרך מעבר לכמות זו מופרש באופן טבעי ואינו מספק את ההשפעות המעוררות המיוחסות לקפאין. בנוסף, גוף האדם מפזר כ-20% מהקפאין במערכת מדי שעה.

את פירות הקפה אנו מכנים “פולים”, למרות שבעצם מדובר ב”גרגרים”, כמו אלה של פירות היער.

יש הבדל בין “החוזק” ו”הגוף” של הקפה. חוזקו של הקפה מתייחס לכמות הקפה ביחס למים, ואילו הגוף הוא מדד עושרו של טעם הקפה.

ומה קורה בישראל?

הטעם הישראלי

על פי סקר של פאוזה באמצעות חברת המחקר TNS ספטמבר 2007:

למעלה מ90% מהישראלים אוהבים לשתות קפה.

מסתבר,שבהעדפת קפה איכותי אין כמעט הבדלים בין נשים וגברים – אחוז זהה אוהב הפוך, כמו גם אספרסו… לעומת זאת, בקפה המסורתי ניתן לראות, שגברים אוהבים בוץ ונשים מעדיפות נס.

ומה באשר למצב המשפחתי? רווקים ונשואים מעדיפים יותר לשתות אספרסו לעומת גרושים

חווית הקפה במשרד

שוק פתרונות הקפה לעסקים, הכולל את כל הדרוש לחווית קפה מושלמת: מכונות קפה ומוצריהם, משקאות חמים נוספים, כוסות וכדומה, מוערך בכ- 450 מיליון ₪.

משרד ממוצע (כ-20 עובדים) מוציא על הבר המשרדי, קפה ומוצריו כ-1,000 ₪ בחודש.

1 מכל 2 עובדים בישראל שותה את רוב כוסות הקפה שלו במסגרת העבודה.

עובד ישראלי שותה בממוצע 3.4 כוסות קפה ביום.

כ30% מהעובדים במשרד שותים 4 כוסות ומעלה ביום.

יותר מ-1/3 מהעובדים בישראל מעדיפים לשתות קפה אמיתי על בסיס אספרסו

כ- 86% מהעובדים בישראל, מרוצים ממקום עבודתם.

למעלה משליש מהם היו מרוצים עוד יותר באם הייתה במשרד מכונת קפה להכנת אספרסו/קפוצ’ינו.

שביעות הרצון, בקרב עובדים להם יש מכונת קפה איכותית במשרד, גבוהה יותר מאלה, שעובדים במקום עבודה ללא מכונה כזו.