קפה – מה הטעם שלך?
אתה במשרד ואתה מת לקפה. אבל לקום ולהכין לעצמך נראה כמו טרחה גדולה מדי.
ואז, בזווית העין, אתה קולט את המסכן התורן שקם מהשולחן להכין אחד לעצמו. הוא לא מעוניין להכין לך קפה, הוא לא מעוניין להכין לאף אחד, אבל הוא יודע שקלטת אותו.
אתה משגר אליו את חיוך הטרמפיסט הכי מקסים שלך, ואז הוא שואל את השאלה המתבקשת: “כמה סוכר”?
ההנחה הרווחת הזו שטעם הקפה המועדף עלינו מוגדר כמעט באופן בלעדי על כמות צריכת הסוכר במשקה היא שערורייתית!
אי לכך ובהתאם לזאת, פתחנו את המייל וטיפחנו צימאון בחיפוש אחרי המתכונים שאתם בעצמכם שלחתם אלינו, כדי לבדוק באמת: “וואט’ס יור פלייבר”?
לאחר טעימות אין ספור והמון הפסקות שירותים, הנה מספר מתכונים נבחרים ומקוריים במיוחד, שחובה לנסות בבית!
פינת האלכוהול
בפינת האלכוהול מככב ה”אייריש קופי” – קפה עשיר עם טוויסט של וויסקי אירי. השילוב ההרפתקני של הקפה והוויסקי משאיר את שאר המועמדים במצעד האלכוהוליים הרחק מאחור. הוויסקי מהווה חיזוק מרענן, שמחמיא מבלי להאפיל על הטעם הייחודי של הקפה, ומבטיח חגיגת טעמים על הלשון. כמות נחמדה של אייריש קרים עשויה להוות תחליף ותעשה גם היא את העבודה.
המרכיבים:
- קפה חם
- וויסקי אירי
- סוכר
- קצפת רכה
אופן ההכנה: הכל לפי הטעם.
אבחנת עכבר המעבדה: חגיגה לשעות הקטנות של הלילה.
האקזוטיים
בזירת החלביים, “קפה קוקוס” הוא הרקיחה האופנתית שמזכירה קוקטיל אקזוטי של חופשה בקריביים במרקם קפה סמיך ועשיר, המבוסס על חלב קוקוס וחתיכות פרי.
המרכיבים (ל1 – 4 כוסות):
- 1 קוקוס שלם
- 2 כוסות חלב קוקוס
- 4 כוסות קפה חזק
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה: נקזו את חלב הקוקוס לסיר קטן, אפו את הקוקוס בתנור בחום גבוה כחצי שעה, ולאחר מכן טחנו דק את בשר הפרי. הוסיפו את הפרי הטחון והחלב לתור חלב הקוקוס וחממו על אש נמוכה עד שיעשה סמיך/מוקרם. סננו את הנוזל כדי להוציא את חתיכות הפרי, הוסיפו את התבשיל לקפה החם והמתיקו.
אבחנת עכבר המעבדה: לאוהבי קוקוס ולנופשים בקופה-קבאנה בלבד.
עוד מועמד חזק הוא ה”אייס קפה”: מוגש בסגנון מעורבב, לא מנוער ובעיקר צונן. מומלץ במיוחד בשיטה הקרה והחלבית וכולל מגוון עצום של טעמים ושילובים. אוורירי, קליל ומרענן, אפשר גם דיאטטי.
המרכיבים:
- 1 כפית נס קפה
- 5 קוביות קרח
- 1 כוס חלב
- תמציות וניל/ סירופ אגוזים/שוקולד
- קצת שמנת
- ממתיקים לפי הטעם
אופן ההכנה: רצוי להמיס את הסוכר והקפה עם קצת מים חמים, שמים בבלנדר, מפעילים עד לריסוק הקרח ולוגמים בהנאה.
אבחנת עכבר המעבדה: פשוט מושלם ליום קיץ חם.
לא זה לא קולה
קפה עם סודה הוא האנדר-דוג המוביל. השילוב המעניין של סודה עם קפה מוכיח את עצמו כהפתעה לטובה בסגנון הטעמים המוכר. הסודה יחד עם הגלידה מעניקות למשקה קלילות ומעוף יצירתי שלא טעמתם כמותו בעבר. לסיכום בשתי מילים: מקפיץ ובועתי.
המרכיבים ( ל3-4 כוסות):
- כוסות קפה חזק/אספרסו מקורר,
- 1 כוס חלב
- 4 כפות גלידה בטעם קפה
- 3/4 כוס מים מוגזים
- 1 כפית סוכר
- קצפת לפי הטעם
אופן ההכנה: ערבבו את הקפה, הסוכר והחלב. מיזגו את התערובת לארבע כוסות מלאות, כך שתהיינה מלאות למחצה.
הוסיפו כדור גלידה לכל כוס ומלאו את הכוס במים מוגזים. הוסיפו קצפת לפי הטעם.
אבחנת עכבר המעבדה: להרפתקנים.
על אש קטנה
למרות החדשנות היצירתית, עדיין אין מתכון קפה שיביס את הפופולאריות של “קפה שחור פינג’אן”, המצטיין בסגנון העממי. בעל טעם עמוק וחזק – במיטבו במילואים, על החוף עם שקי שינה או על הגז בבית.
המרכיבים:
קפה תורכי/שחור טחון
מים
סוכר (אם ממש חייבים)
אופן ההכנה: בישול על אש קטנה.
אבחנת עכבר המעבדה: סיום קלאסי.