הסודות השמורים של הכנת הקפה

קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים בעולם. כולם אוהבים לשתות אותו אך לא לכולם ישנן העדפות דומות. חלק אוהבים אותו חלש, ואחרים אוהבים חזק. אין זה משנה מהי הדרישה שלכם – כדי לרצות אותה צריך לדעת להכין קפה. או לפחות להעסיק מישהו שידע להכין אותו עבורך. תנאי שני להכנת קפה איכותי, מלבד כישרון, הוא להחזיק מכונת קפה איכותית. חלפו הימים בהם היו מכונות הקפה נחלתם הבלעדית של המסעדות ובתי הקפה. כיום ניתן למצוא אותן גם בבתים פרטיים ובמשרדים רבים. ישנן מכונות קטנות, המסוגלות לייצר קפה למספר קטן של כוסות, ומכונות תעשייתיות אשר מסוגלות לספק את צרכי הקפה של מספר רב של אנשים. בזכות מספר טיפים פשוטים שנציע לכם במאמר זה תגלו שגם אתם יכולים להפוך למכיני קפה מדופלמים ולהרשים את חבריכם בבית או בעבודה בכוס קפה איכותי .

טיפים להכנת קפה עם מכונת אספרסו

  • הכנת אספרסו הינה התכלית הבסיסית של כל מכונה. מנה אחת נקראת אספרסו קצר, ומנה כפולה – אספרסו כפול. ניתן “להאריך” מנה בעזרת מים רותחים אך עדיין חשוב להקפיד על הכלל שאספרסו מגישים בכוס אספרסו קטנה.
  • באמצעות מכונת האספרסו ניתן להכין את המשקה הפופולארי קפוצ’ינו. פשוט מזגו כמות שווה של תמצית אספרסו, חלב שחיממנו באמצעות הסטימר (מאדה) של המכונה וחלב מוקצף. מומלץ להוסיף פולי קפה ואבקת קקאו או קינמון לשם התיבול והקישוט. קפוצ’ינו נהוג להגיש בספל גדול.
  • קפה לאטה, או כפי שהוא מכונה במקומותינו – ‘קפה הפוך’, הוא אספרסו מעורבב עם חלב מחומם. מעל אנו מוסיפים טיפה של קצף שנוצר מהחלב המאודה. להבדיל מקפוצ’ינו, משקה זה מוגש בכוסות קטנות יותר והמהדרין יודעים שקפה לאטה אמיתי לא שותים כשהוא רותח.
  • אמריקנו מכינים פשוט על ידי תמצית אספרסו ומים חמים, במילים אחרות, אפשר פשוט לקרוא לו ‘אספרסו ארוך מאוד’. הוא מוגש בכוס גדולה ומיועד לאנשים שטעם האספרסו חזק להם מדי. הכינוי ‘אמריקנו’ מגיע בעקבות הדמיון שבין משקה זה ובין קפה הפילטר האמריקאי, המיוצר בצורה דומה.
  • מקיאטו הוא פשוט אספרסו עם נגיעה של חלב מוקצף מלמעלה. אפשר להגיש אותו כמקיאטו קצר או ארוך. מדובר במשקה פשוט מאוד להכנה אך עם זאת מראהו אלגנטי מאוד. הגישו מקיאטו לאורחים ותראו באופן מיידי כמכיני קפה מדופלמים.
  • לאטה מקיאטו הוא ניגודו של המקיאטו הקצר. מדובר בכוס גדולה, מלאה בחלב מוקצף ומלמעלה מוסיפים את תמצית האספרסו. היחס בין הקפה לחלב דומה מאוד ליחס בהכנת קפה נמס והמשקה מיועד לאנשים שאוהבים את הקפה שלהם חלש מאוד.

טיפים כלליים נוספים

  • * פולי הקפה חייבים להיטחן במקום לפני הכנת המשקה, אחרת הם מאבדים מהארומה והטעם שלהם. טחינת הפולים חייבת להמשך זמן קצוב של 25-30 שניות בלבד.
  • * טמפרטורת המים צריכה להיות יציבה, סביב 92-96 מעלות.
  • * הלחץ של האדים על הקפה צריך להיות בין 9 ל-10 אטמוספרות.
  • * זמן הכנה של שתי כוסות בו-זמנית יהיה בין 25-30 שניות בלבד.
  • * כדאי מאוד לחמם את כוס האספרסו לפני המזיגה.
  • * חשוב מאוד לנקות את המכונה על בסיס קבוע. מכונה לא נקייה תייצר קפה בטעם עכור.
  • * מנת קפה נמדדת בשוטים של 25-30 מ”ל.
  • * קפה טוב נמדד על פי הקרמה – הקצף שנוצר מאידוי הפולים הטחונים. צבע הקרמה אמור להית חום-אדמדם ולהוות שכבה דקה מעל הקפה.

בסופו של יום תגלו שמשחקים במכונת הקפה וגילוי מתכונים חדשים יהפכו להתמכרות בפני עצמה. מכונות הקפה הביתיות מבטיחות חידושים ופטנטים, המגבירים את האיכות והנוחות. במאמר זה הזכרנו רק טיפים בסיסיים המיועדים למי שהמכונה עוד חדשה בביתו. עם הזמן תגלו שהתענוג האמיתי להמשיך ולהתנסות לבד, עד שמוצאים את המתכון המושלם לקפה המושלם.