מתכונים לצד הקפה
במאמר זה נשתף אתכם במספר מתכונים מתוקים מומלצים לעוגות ועוגיות יבשות, שיצטרפו אל הקפה ויעשירו את החוויה.
שתיית קפה משתבחת פי כמה כאשר נלוות לה עוגה או עוגייה טובה להמתקת האוירה.
רבים מאיתנו אף אוהבים לשתות את הקפה יחד עם חטיף שוקולד, קצפת או כדור גלידה. יש כאלו שאף יוותרו על ממתיק כמו סוכר, ויעדיפו לשתות את הקפה בשילוב עם תמר או פרי יבש אחר.
במאמר זה נשתף אתכם במספר מתכונים מתוקים מומלצים לעוגות ועוגיות יבשות, שיצטרפו אל הקפה ויעשירו את החוויה.
עוגיות תמרים פריכות – מתכון קליל ומהיר
מצרכים לבצק
- 3 כוסות קמח
- 3 כוסות סוכר
- 3 כפות מיץ תפוזים
- 1 ביצה
- חבילת מרגרינה אחת (מומסת)
- שקית אבקת אפיה אחת
למלית
- חבילת ממרח תמרים אחת
- 200 גרם אגוזים טחונים
- מעט קינמון
אופן ההכנה
- לערבב יחד בקערה את כל המצרכים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד וחלק.
- את הבצק מחלקים לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של חצי סנטימטר.
- מורחים את ממרח התמרים (והקינמון) ומפזרים מעט מהאגוזים הטחונים על כל עלה של בצק, מגלגלים לרולדות ויוצרים חתכים לאורכן.
- מניחים את הרולדות בתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.
- לאחר כ-25 דקות, כאשר הרולדות מזהיבות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר לחלוטין.
- חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של כשני סנטימטר ומפזרים מעל אבקת סוכר.
ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום.
עוגיות מתוקות – משתלבות נפלא עם קפה
מצרכים
- 2.5 חבילות מרגרינה
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 3/4 כוס מים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס סומסום
- 1 כוס אגוזים שבורים (גס)
- 1 כוס קוקוס
אופן ההכנה
- את כל המצרכים מערבבים יחד במיקסר.
- יוצרים ביד עוגיות מעוגלות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות.
- כאשר העוגיות משחימות, יש להוציאן מהתנור.
- לאחר שהן מתקררות לחלוטין, ניתן לפזר עליהן אבקת סוכר.
כדי לשמור על טריות העוגיות, יש להניחן בקופסא סגורה היטב.
עוגיות ביסקוטי איטלקיות
קצת עבודה, אך התוצאה מצדיקה כל רגע
מצרכים
- 300 גרם קמח לבן
- 150 גרם סוכר לבן
- 3 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 60 גרם שקדים
- 60 גרם אגוזי לוז
- 30 גרם צימוקים כהים
- קורט מלח
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח, הסוכר, הביצים, אבקת האפיה והמלח במערבל חשמלי.
- לתערובת המוכנה מוסיפים את הצימוקים, השקדים והאגוזים.
- לאחר ערבוב של כשלוש דקות, מוציאים את הבצק הסמיך ומגלגלים אותו לצורת כיכר.
- את הכיכר המאורכת מניחים על מגש מרופד בפרגמנט ומניחים במקרר לחצי שעה.
- את הבצק המקורר מניחים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך חצי שעה נוספת.
- כאשר הבצק מושחם, יש להוציאו מהתנור, להמתין שיתקרר במשך כחצי שעה ואז להכניסו למקפיא למשך חצי שעה.
- את הכיכר יש לחתוך לפרוסות בעובי של כסנטימטר, אותן יש לאפות בתנור (באותו חום), למשך רבע שעה (אחרונה).
התוצאה היא עוגיות יבשות משגעות, אותן ניתן לשמור למשך כשבועיים בכלי אטום.
בראוניס – מתכון קצרצר ומתוק
מצרכים
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 4 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 250 גרם חמאה
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 2 כפות קפה נמס מומסות במים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- קורט מלח
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר על אש בינונית, תוך כדי בחישה.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הקפה והביצים, מערבבים בכף עץ ומוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
- מערבבים עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
- את העיסה יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום 165 מעלות.
- לאחר חצי שעה בדיוק מוציאים את העוגה מצננים, מכסים ומאחסנים במקרר.
- כבר למחרת ניתן לפרוס את העוגה לקוביות ולאכול.
עוגיות הבראוניז נשמרות למשך כשלושה שבועות במקרר ואף יותר מכך במקפיא.
לסיכום, לא צריך ללכת לבית קפה כדי להנות ולהתפנק ממתוקים לצד הקפה. למרות שמדובר במאמץ קטן, תמיד הטעם הביתי יהיה משכנע יותר וטעים לחיך הרבה יותר.
אחסון נכון של העוגיות אף יתן לכם את האפשרות להנות מהן לטווח ארוך.
אז למה לא ללכת על זה?