מתכוני קפה לחימום הגוף בקור ינואר (שוקולטה, קפה ואלכוהול)

חודשי החורף הקרים מחייבים אותנו להיערך בהתאם. מלבד ביגוד חם ובן/בת זוג נעימים, רבים נוהגים לפנק עצמם במשקאות החורף המיוחדים. מה עושה את החורף לכל כך אטרקטיבי בתחום המשקאות? ובכן, לצד הקור, שמחייב אותנו לאזן את טמפרטורת גופנו, קיימת העובדה שיש לנו יותר זמן פנוי בתחומי הבית – ואכן מומלץ להשקיע את הזמן הזה באזור המטבח. האפשרויות העומדות בפנינו הן להכין מרק או להכין משקה דוגמת שוקולטה בתוספת אלכוהול. אני אישית נוטה לאופציה השנייה.

קר בחוץ, חם בפנים

החורף מציע שפע קולינארי ואנו נתמקד כאמור בעולם המשקאות. המשקאות החמים ובעיקר משקאות הקפה השונים אטרקטיביים מתמיד בימי החורף. אחד הבולטים שבהם הוא ה”שוקולטה” המשלב קפה. משקה זה נודע לשמצה בשל הערך הקלורי הרב שלו, אך יש לכך תמורה (ואף אלטרנטיבה), שהרי מדובר במשקה שוקולד מענג. אז מה עושים? מחממים כוס חלב (או שתיים אם אתם לא לבד) בסיר. לחלב החם מוסיפים כ-4 קוביות שוקולד (או לפי הטעם), עדיף שוקולד חלב, עד שהן נמסות לגמרי. כעת מוסיפים כפית שוקולית וכפית קפה שטוחה ומעט תמצית וניל. ערבבו היטב, מיזגו והגישו. למתכון הבסיסי הצטרפו כאמור כבר מזמן תוספות מפתות (דוגמת מרשמלו וחלב קוקוס). שמנת מתוקה תדאג למרקם הסמיך של המשקה ולעצלנים שבינינו קיימת תמיד האבקה להכנת שוקולטה סמיך.

חיזוק חיובי

כמובן שניתן לשדרג את משקאות השוקולד השונים על ידי הוספת רכיב אלכוהולי כזה או אחר. למשקאות שוקולד מומלץ להוסיף ברנדי, קוניאק או ליקר קפה ובכך לשמור על המרקם המיוחד. התוספת האלכוהולית אטרקטיבית בעיקר בתקופת החורף, בהגבירה את תחושת החמימות בה אנו חפצים. למבקשים מתכון מוצלח למשקה שוקולד אלכוהולי: ערבבו כוס חלב קר יחד עם 2 כפיות קורנפלור עד שיתערבב ללא גושים. לאחר מכן, הרתיחו את הבלילה שנוצרה בתוך סיר קטן. הורידו את הסיר לאחר הרתיחה והוסיפו שוקולד (לפי הטעם) עד שיימס. זה הזמן להוסיף כ-2 כפות שמנת מתוקה. אין צורך לערבב. בשלב זה (ולא קודם) ניתן להוסיף כ-4 כפות אלכוהול, דוגמת ג’ק דניאלס (וויסקי).

כל שנותר הוא ללגום וליהנות.

קפה ואלכוהול?

בהחלט כן . פולי הקפה משתלבים היטב עם משקאות אלכוהול המופקים על בסיס פירותי או גרעיני. הכוונה היא למשקאות דוגמת האמארטו, שהוא ליקר שקדים או הפרנג’ילקו שהוא ליקר אגוזים. אחד העקרונות החשובים ברקיחת משקאות אלכוהול חמים הוא הוספת המרכיב האלכוהולי ממש לפני הגשת המשקה. הדגש הוא על כך שאין לבשל את האלכוהול עם החלב, היות ואלכוהול נוטה להתנדף עם החימום וכך יאבד המשקה את האפקט המבוקש. אחד המתכונים המוכרים הוא ה”ווייט ראשן” (“הרוסי הלבן”), המשקה הקבוע של ביג ליבובסקי (מסרטם של האחים כהן): ראשית שימו ידכם על כוס הולמת ונמוכה (המכונה בעגה המקצועית לואובול). נמזוג חצי מנה של ליקר קפה קלואה, אליה נוסיף מספר קוביות קרח. בשלב זה נוסיף מנה של וודקה ולבסוף תוספת של חצי מנה של שמנת קרה ומתוקה. יש המהדרים בהוספת מנת אספרסו קטנה. אירוח חברים בתוספת משקאות מיוחדים שכאלה יהיה בלתי נשכח.

למי מכם שמוטרד בנוגע לערך הבריאותי של כל המשקאות הללו, דעו כי ישנם מחקרים המראים כי צריכה מתונה של קפאין ואלכוהול מהווה נשק יעיל במלחמה בשבץ. אז פנקו את עצמכם ואת היקרים לכם במשקאות השונים והבטיחו לעצמכם חורף נעים במיוחד. בחרו ברכיבים האהובים עליכם, ערבבו היטב וכל מה שנותר לכם זה לחבק את הספל. 
תיהנו.