אז איך אתם אוהבים את הקפה שלכם? חזק? חלש? קפוצ’ינו, קפה הפוך עם הרבה חלב חם ומפנק או אספרסו קצר, מרוכז ומריר? את צורות ההגשה האלו כולנו מכירים, שכן הן השכיחות ביותר. אבל יש עוד עולם שלם של אפשרויות קפה. אפשר להוסיף לו רכיבים מתוקים או מרים, פירות או אלכוהול ועוד רעיונות כיד הדמיון.

אז כדי שלא תשתעממו מהקפה שלכם – אספנו עבורכם עשרה מתכונים שירעננו לכם את המשקה האהוב מכל.

אייס ונילה

רכיבים:

  • מנת אספרסו ארוך
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות סוכר
  • 60 מ”ל של חלב

 הכנה:

  • מכינים את האספרסו הארוך
  • מוסיפים את תמצית הווניל
  • מוסיפים את הסוכר
  • מערבבים
  • לוקחים כוס גבוהה ומכניסים לתוכה קרח כתוש
  • מוזגים את החלב לכוס
  • מוזגים את התערובת לכוס

 קפה מקסיקני קר

 רכיבים:

  • 3 מנות אספרסו
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית קקאו לא ממותק
  • 3 כפיות סוכר
  • קורט אבקת צ’ילי
  • חלב בכמות לפי טעמכם האישי

 הכנה:

  •  מבשלים את כל הרכיבים על להבה נמוכה עד לרתיחה
  • ממלאים כוס גבוהה בקוביות קרח
  • מעבירים את המשקה לכוס
  • מוסיפים חלב

 אייס קפה עם שוקולד

 רכיבים

  • 2 מנות אספרסו
  • 5 קוביות שוקולד מריר
  • 10 קוביות קרח
  • חצי כוס חלב
  • כף סוכר

 הכנה:

  • מכניסים לתוך בלנדר את כל הרכיבים וטוחנים
  • כאשר רואים שהמשקה קיבל מרקם אחיד (לאחר כדקה) – מפסיקים ומוזגים לכוס גבוהה

 קפה חורפי עם ג’ינג’ר

 רכיבים

  • מנת אספרסו ארוך
  • 100 מ”ל שוקו חם
  • 50 מ”ל חלב
  • קורט ג’ינג’ר

 הכנה:

  • מערבבים את הקפה עם השוקו והג’ינג’ר
  • מקציפים חלב ושופכים אותו על המשקה
  • מוסיפים סוכר, מערבבים ומוזגים

 קפה אירי

 רכיבים

  • מנת אספרסו קצר
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת
  • 5 טיפות וויסקי
  • כפית סוכר

 הכנה:

  • מערבבים בכוס את הסוכר והוויסקי
  • מחממים את המשקה שנוצר עם סטימר של מכונת קפה
  • מוסיפים את הקפה ומערבבים
  • יוצקים מעל את השמנת המתוקה

 קפה עם טקילה

 מרכיבים:

  • מנת אספרסו קצר
  • ליקר טקילה
  • חלב מוקצף

הכנה:

  • מוזגים לכוס מעט טקילה (לפי הטעם)
  • מוזגים מעל לטקילה את החלב המוקצף
  • מוזגים מעל החלב את מנת האספרסו
  • מערבבים

 קפוצ’ינו אייריש קרים

רכיבים:

  • מנת אספרסו קצר
  • 4 כפיות אייריש קרים
  • 4 כפיות סירופ וניל
  • כוס חלב מוקצף
  • פירורי שוקולד

הכנה:

  • מוזגים את החלב וסירופ הווניל לקנקן ומקציפים עד לקבלת משקה חם
  • מוזגים את המשקה לכוס גבוהה
  • מוזגים במרכז המשקה את האספרסו
  • מפזרים פירורי שוקולד
  • בוזקים כמה טיפות של סירופ הווניל

מילקשייק אספרסו

רכיבים:

  • מנת אספרסו קצר
  • חלב קר
  • גלידה בטעם החביב עליכם
  • קוביות קרח

 הכנה:

  • מכניסים לתוך שייקר כף גלידה
  • מוסיפים כמה קוביות קרח
  • שופכים לשייקר את האספרסו
  • מוסיפים חלב עד ש-¾ מהמקום בשייקר מלא
  • מנערים את השייקר עד לקבלת מרקם אחיד במשקה

מילקשייק קפה-בננה

רכיבים:

  • מנת אספרסו כפול קר
  • שלושה כדורי גלידה וניל
  • 1 בננה

הכנה:

  • מכניסים לבלנדר את כל הרכיבים ומערבלים עד שהמשקה כולו נוזלי וסמיך
  • מוזגים לכוס גבוהה
  • ניתן להוסיף סוכר ו/או לפורר מעל שוקולד – לפי הטעם

אספרסו דובדבן

רכיבים

  • מנת אספרסו ארוך
  • 2 טיפות ליקר דובדבנים
  • 2 חתיכות שוקולד מריר
  • קצפת

הכנה:

  • מכניסים לכוס את מנת האספרסו
  • מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהן נמסות
  • מוסיפים את טיפות ליקר הדובדבנים
  • מוסיפים קצפת מעל

שתייה מהנה!